Griego, kes oli pahane oma ema peale, arreteeriti laupäeval pärast tulistamist perekonna kodus Albuquerque-lähedases maapiirkonnas, teatas šerif Dan Houston Associated Pressile.

Šerifi sõnul läks Griego elevile, kui tal oli võimalus rääkida uurijatele oma armastusest videomängude vastu. Üks mängudest, mida ta mainis oli Modern Warfare.

Tulistamise ohvriteks langesid 51-aastane Greg Griego, tema naine 40-aastane Sarah Griego ja nende kolm last, 9-aastane poiss Zephania Griego ning tütred, 5-aastane Jael Griego ja 2-aastane Angelina Griego. Kõigil olid kuulihaavad peas.

Ema lasi poiss maha kell 1 öösel une pealt, teatas Houston. 9-aastase poisi tappis Griego veidi pärast ema ning poiss oli olnud ärkvel ja rahutu. 2-aastast tüdrukut tulistati une pealt ja 5-aastast taas ärkvel olles.

Isa lasi Griego maha viis tundi hiljem, kui ta töölt koju jõudis. Politsei usub, et isa ei teadnud kodus juhtunud tragöödiast midagi.

Kahtlusalune rääkis võimudele, et ema käis talle närvidele ning tal olid tapu- ja enesetapumõtted. Šerifi sõnul haudus Griego tulistamismõtteid peas üsna pikka aega ning kavatses tappa rohkem inimesi kohalikus kaubanduskeskuses. Ta kavatses tappa ka oma tüdruksõbra vanemad.

Selle asemel saatis Griego tekstisõnumiga 12-aastasele tüdruksõbrale pildi surnud emast ja veetis suure osa laupäevast koos tüdrukuga. Nad läksid kirikusse, kus Griego isa oli õpetaja, ja seal tunnistas Griego lõpuks mõrvad üles.

Houstoni sõnul kavandas Griego rünnakut nädala, kuid pole selge, kas ta käis ka kaubanduskeskuses ja miks ta meelt muutis. Tema enese sõnul kavatses ta suvaliselt inimesi tulistada ja surra ise tulevahetuses politseiga.