Edward Moore Kennedy sündis Massachusettsi osariigis Brookline’is 22. veebruaril 1932. aastal Joseph P. Kennedy ja Rose Fitzgerald Kennedy üheksanda lapsena, vahendab ABC News.

Tema isa, kolmanda põlve iiri päritolu ameeriklane, sai miljonäriks ning tegutses USA suursaadikuna Suurbritannias. Isa oli veendunud, et tema pojad peavad saama veelgi kõrgematele ametikohtadele.

Teddy kasvas üles New Yorgi eeslinnas Bronxville’is ja käis erakoolides. Esimesel tudengiaastal visati ta Harvardi ülikoolist välja, sest lasi kaasüliõpilasel enese eest eksami teha.

Pärast kaht aastat armees naasis Kennedy Harvardi ning omandas seal ja Virginia ülikoolis teaduskraadid juura alal. Ta abiellus 1958. aastal Victoria Joan Bennettiga. Paar sai kolm last.

1962. aastal valiti Kennedy perekonna varanduse ja nime ning Massachusettsi katoliiklaste toel senatisse.

Pärast vendade Johni ja Roberti tapmist vastavalt 1963. ja 1968. aastal jäi Ted ainukeseks elus olevaks perekonna meesliini esindajaks (vanim vend oli langenud Teises maailmasõjas).

1969. aastal sõitis Kennedy pärast pidu Marthas’s Vineyardis autoga sillalt alla. Kennedy pääses, kuid kaassõitja mitte. Tegemist oli Kennedy kampaaniameeskonnas töötanud naisega. Hakkasid levima kuulujutud nende omavahelisest suhtest. Kennedy mõisteti süüdi sündmuspaigalt lahkumises.

1979. aastal üritas Kennedy saada demokraatide presidendikandidaadiks, kuid kaotas tulevasele presidendile Jimmy Carterile.

Kennedy suhted abikaasa Joaniga halvenesid. 1981. aastal nad lahutasid.

Nii Kennedy professionaalne kui isiklik elu tegid pöörde paremuse poole 1992. aastal. Ta abiellus lahutatud prokuröri Victoria Reggie’ga ning toetas presidendivalimistel Bill Clintonit.

Kennedyl diagnoositi pahaloomuline ajukasvaja 2008. aasta mais ja varsti pärast seda tehti talle edukas operatsioon. Senaatori tervis halvenes aga pidevalt ning president Barack Obama ametisseastumisele pühendatud pidulikul lõunal kukkus Kennedy kokku.

Aastakümneid kandis Ted Kennedy oma õlul koormat ja juhtis patriarhina perekonda, mida peetakse USA kuningliku perekonna vasteks.