Ajalehe mõttelennust kantud artiklid on täis naiivset usku tulevikku ja nõukogude propagandat. Kellelgi pole õrna aimugi sellest, et kogu riik lakkab 1991. aastal olemast, vahendab Ilta-Sanomat.

Aastal 2010 pidi Nõukogude Liidus elatama naturaalmajanduses ja raha ei oleks üldse enam kasutuses olnud. Kuritegevus oleks olnud täiesti tundmatu mõiste ja kogu raske töö oleksid ära teinud masinad.

Eraomandit ei oleks tuntud ja ka näiteks autod oleksid olnud ühiskasutuses.

Ühes artiklis kirjeldatakse näiteks mõttelist reisi läbi Moskva.

Ühel hetkel märkab autor, et tema poolt tänava äärde jäetud auto on kadunud, sest keegi teine Nõukogude kodanik on seda enese tarbeks vajanud. Häda pole aga midagi, sest tegemist pole vargusega, vaid autor võtab lihtsalt järgmise lähedal seisva auto, mis osutub uhkeks viiekohaliseks limusiiniks.

Ka „poed” toimuvad samal põhimõttel. Kliendid ei pea neis midagi maksma, kõik lihtsalt käivad sealt koju viimas seda, mida vajavad.

Artiklis maalitakse pilt, kuidas poes on tavalisest enam kliente, sest on uus aasta. Tavaliselt sööb Nõukogude kodanik aastal 2010 nimelt avalikes sööklates, kuid piduliku sündmuse puhul tahavad paljud erandkorras kodus midagi eriti maitsvat valmistada.

Tehniline areng on jõudnud niikaugele, et inimesed räägivad teineteisega mobiilsete videotelefonide abil. See on ka väheseid ennustusi, mis tegelikkusest kuigi kaugel pole.

Komsomolskaja Pravda ajakirjanikel õnnestus õigesti ära aimata ka aasta, kui inimene esimest korda Kuu pinnale astub. See juhtus 10 aastat pärast ajalehe ilmumist 1969. aastal.

Õigesti ei osatud seevastu ennustada esimesena Kuule jõudva inimese nime ja päritoluriiki. Ajalehe ettekujutuse järgi astub 1969. aastal Kuu pinnale Nõukogude kodanik nimega Kirill Avgustov.

Utoopia järgi liiguvad Nõukogude kodanikud 2010. aastal palju helikopteritega, mida laenutatakse lugematutest helikopterijaamadest. Lendamiseks on vaja luba, aga et nõukogude inimesed on kõik nii ausad, ei tule kellelgi pähe luba näha küsida.

Üks helikopteripilootidest on 125-aastane nõukogude naine, kes on oma ajale iseloomulikult elanud märkimisväärselt eakaks ja on endiselt heas vormis.

Hea tervise säilitamisel aitab nõukogude inimesi see, et viimase kümne aasta jooksul ei ole riigis tarvitatud tilkagi kanget alkoholi, seda kasutatakse ainult meditsiinis.

Nõukogude Liidus on ka palju elundisiirdamiskliinikuid, kus inimesed käivad kulunud elundeid uute vastu vahetamas. Kogu tervishoiusüsteem ei paikne sugugi Maal, osa sellest asub ka Marsil.

Ajalehes kirjeldatakse, kuidas Marsil on just avatud esimene sanatoorium nimega Pozitron. Sanatooriumi klientideks on töölised ja insenerid, kes naudivad muuhulgas kunstlikku solaariumi.

Kõige kaugemale on siiski arenenud Kuu vallutamine. Fantaasiaajalehe järgi on Kuust saanud inimeste teine kodu, seal on muuhulgas mitmeid tehaseid, kus töödeldakse Kuul leiduvaid metalle.

Nõukogude inimesed on muuhulgas välja töötanud ka meetodi, kuidas Siberi igikeltsa jäätunud mammutid ellu äratada.

Lehes kirjeldatakse, kuidas „soojusmeditsiini instituudis” on parajasti ellu ärkamas üks mammut. Looma ajutegevus on juba käivitunud ja uuel aastal oodatakse südamerütmi. Moskvalastele lubatakse mammutit esitleda juba 2010. aasta veebruaris-märtsis linna loomaaias.

Kuigi paljud ennustused lähevad üsna metsa, suudab ajaleht maalida hämmastavalt ettenägeliku pildi Siberi igikeltsa sulamisest. Nõukogude utoopia kohaselt ei ole see küll tänapäeva teadlasi muretsema paneva kliimasoojenemise tagajärg, vaid nõukogude teadlased on välja töötanud maasoojendussüsteemi.

Ajaleht kirjeldab, kuidas „aatomid ja inimkäe soojus” on Siberit nii palju soojendanud, et sadadel endise tundra hektaritel kasvab nüüd esimese sordi nisu ning polaarjoonel valmistutakse parajasti esimese tsitrusviljasaagi koristamiseks.