Samuti ei sõida rongid, mis ühendavad Tokyot eeslinnadega. Maavärin tabas linna kell 14.46 kohaliku aja järgi, just enne õhtust tipptundi, teatab Bloomberg.

Kontoritöötajad seisid Tokyo kesklinna raudteejaamas taksojärjekorras. Bussid võtsid peale reisijaid 100-meetrisest sabast. Mõned inimesed hakkasid jalgsi astuma.

„Ma tahan enne pimedat koju pääseda, aga vaadake seda järjekorda,” ütles 72-aastane Kazuko Kubo, näidates rahvahulga peale, mis oli kogunenud ümber terve kvartali. „Ma ei saa oma perekonnaga ühendust. Ma loodan, et nendega on kõik korras.”

Tokyo metroo alustas liiklust Ginza liinil kell 20.40 kohaliku aja järgi. Hanzamoni liin töötas osaliselt. Riigi suurim raudteeoperaator Ida-Jaapani Raudteekompanii peatas kogu Tokyo piirkonna lähirongiliikluse ning süstikrongiliikluse Joetsusse, Tohokusse ja Naganosse.

Kella 20.30-ks ei olnud metroost leitud ühtki maavärina ohvrit. Kõik metroo tunnelid jalutati läbi, väitis metroo operaatorfirma.

Ka lennureisijad ei pääsenud liikuma. Jaapani suurim õhuvärav, Tokyo Narita lennujaam tühistas kõik lennud päeva lõpuni. Liikuma ei pääsenud 13 800 reisijat. Lennujaam andis reisijatele vett ja süüa.

Lennuvälja rajakate nähtavaid vigastusi ei saanud. Aasia suuruselt teine lennujaam, Tokyo Haneda jätkas tööd.

Jaapani suurim lennufirma All Nippon Airways tühistas kogu riigis 131 lendu, mis puudutas 32 700 reisijat. Ümber suunati 24 lendu. Japan Airlines teatas, et maavärin mõjutas 27 lendu.

Hotellides ööbimise võimalus puudus, sest Tokyo kesklinna hotellid olid kõik lõpuni välja müüdud.