„A1N1 tüüpi viirus avastati 22-aastase Hamburgist pärit naise analüüsidest, teine ja kolmas nakatanu on Baierist - 30-aastane mees ning 37-aastane naine. Nii neiu kui ka Regensburgi lähistelt pärit abielupaar saabusid just tagasi turismireisilt Mehhikost," rääkis instituudi esindaja infoagentuurile RIAN.

Baierimaa keskkonna- ja tervishoiuminister Markus Zeder ütles, et kõik ainsa, kolmapäeviti saabuva México-Müncheni liiniga tulevad reisijad kontrollitakse põhjalikult läbi.  

Kõik selle liiniga saabuvad reisijad peavad lisaks proovidele andma meditsiiniekspertidele ka oma kontaktandmed - seda juhuks kui neil ilmnevad hiljem viiruse sümptomid, märkis Zeder.

Seagrippi haigestumise Mehhikost ja reas teistes riikides on põhjustanud gripiviiruse tüübi A (H1N1) hübriid, mille varem esinemata antigeenide kombinatsioon, põhjustab inimeste või sigade haigestumise.

A-tüüpi gripiviirus on epideemilisest küljest palju ohtlikum, kuna on võimeline kiireks geneetiliseks muundumiseks. Haiguse sümptomid: tõusev kehatemperatuur, tekib köha, nohu, pea- ja lihasvalu, mõningatel juhtudel esineb ka oksendamist ja kõhulahtisust.

Rahvusvaheline tervishoiuorganisatsioon (WHO) tõstis pandeemia ohu kuuepallisel skaalal tasemelt 3 tasemele 4.