Viis briti uurijat kogusid eile päev läbi andmeid Bhutto mõrvapaigalt ehk ühest Rawalpindi pargist. Park on muust maailmast eraldatud ja massiteabekanalitel on keelatud uurijatega suhelda. Lisaks pargile on uurimise all kogu tõendusmaterjal, näiteks enesetapurünnakus hävinud sõidukid, vahendab YLE.

Suurbritannia juurdlejad saabusid Pakistani reedel. President Pervez Musharraf palus brittidelt abi mõrva uurimisel pärast seda kui raevunud opositsioon nõudis oma liidri tapmise uurimiseks erapooletut uurimist. Opositsioon Scotland Yard’i juurdlusega rahul ei ole, vaid nõuab ÜRO-le allutatud mõrvauurimist.

Parlamendivalimisteks valmistunud Benazir Bhutto tapeti 27. detsembril. Valimised pidid toimuma tuleval nädalal, kuid lükati siiski edasi.

Seoses rahutu olukorraga riigis on Pakistanil probleeme elektrienergiaga. Kõik terasetehased suleti kaheks nädalaks ja sajad tekstiilitehased peavad tootmist piirama. Valitsus kutsus ka äri- ja kaubanduskeskusi uksed varem sulgema.

Probleemid elektrienergiaga varustamisel on tekkinud seoses sellega, et rahutuste käigus süttisid kaks riigi tähtsaimat elektriliini ja riigi hüdroelektrijaamad tööta täiel võimsusel, sest veetase on suhteliselt madal.