Saudi Araabia siseministeerium teatas ööl vastu esmaspäeva, et juhtum leidis aset Asiri provintsis Abha lähedal, umbes 840 kilomeetrit Ar-Riyadist edelas, vahendab Associated Press.

Julgeolekuametnikud allakukkumise põhjusest ei rääkinud, kuid ütlesid, et kopteri vrakki otsitakse.

Saudi Araabia omanduses olev Dubais baseeruv telekanal Al-Arabiya teatas, et hukkusid prints Mansour bin Muqrin ja veel seitse inimest. Prints Mansour oli Asiri provintsi asekuberner.

Prints Mansour oli prints Muqrin bin Abdulazizi poeg. Viimane on endine luureteenistuse direktor ja kunagine kroonprints. Kroonprintsi staatuse kaotas ta 2015. aasta aprillis, kui tema poolvend kuningas Salman otsustas selle anda terrorismivastase võitluse juhile ja siseministrile prints Mohammed bin Nayefile.

Selle aasta juunis heitis kuningas Salman kõrvale ka Mohemmed bin Nayefi ja määras uueks kroonprintsiks oma 32-aastase poja Mohammed bin Salmani.

Mohammed bin Salmani võimu kindlustasid kümnete mõjukate printside, sõjaväeohvitseride, ärimeeste ja ministrite vahistamised laupäeval väidetava korruptsioonivastase kampaania raames.