Videokaadritel oli näha leeke ja tohutuid suitsupilvi maailma suurima naftatöötlemistehase Abqaiqi kohal, vahendab uudistekanal BBC.

Teine droonirünnak süütas põlema ka läänes asuva Khuraisi naftavälja. Tulekahjud on nüüd mõlemas rajatises kontrolli all, teatas riigimeedia.

Jeemenis asuvaid Iraani toetatud Houthi võitlejaid on süüdistatud varasemates taolistes rünnakutes.

Saudi meedia teadetes ei öeldud aga, kes võiks viimaste rünnakute taga olla.

"Kell 4:00 kohaliku aja järgi hakkasid Aramco tööstuse julgeolekumeeskonnad tulekahjudega tegelema kahes selle rajatises Abqaiqis ja Khuraisis... droonide tagajärjel," teatas Saudi ametlik pressiagentuur.

"Need kaks tulekahju on saadud kontrolli alla."

Houthi mässulisi süüdistati droonirünnakutes eelmisel kuul Shaybahi maagaasi veeldusrajatise ja teiste naftarajatiste vastu.

Iraani juhitud mässuliste liikumine võitleb Jeemeni valitsuse ja Saudi Araabia juhitud koalitsiooni vastu.

Jeemen on olnud sõjas alates 2015. aastast, kui president Abdrabbuh Mansour Hadi oli sunnitud houthide pealetungi tõttu põgenema pealinnast Sanaast. Saudi Araabia toetab president Hadi ja on juhtinud mässuliste vastu võitlevate piirkondlike riikide koalitsiooni.

Saudide koalitsioon korraldab peaaegu iga päev õhurünnakuid, samal ajal kui houthid tulistavad Saudi Araabiasse sageli rakette.

Piirkonnas on aga ka muid pingeallikaid, mis tulenevad sageli Saudi Araabia ja Iraani vahelisest rivaalitsemisest.

Saudi Araabia ja USA süüdistasid Iraani juunis ja juulis kahe naftatankeri ründamises Pärsia lahes - need on aga väited, mida Teheran eitab.

Mais sai Araabia Ühendemiraatides Omaani lahe territoriaalvetes toimunud plahvatustes kahjustusi neli tankerit, neist kaks Saudi Araabia lipu all.

Saudi Araabia ja tollane USA riikliku julgeoleku nõunik John Bolton süüdistasid rünnakus Iraani. Teheran ütles, et süüdistused olid "naeruväärsed".