Seoses Vene lennuki allakukkumise kohta korduvate karikatuuride avaldamisega pöördus Venemaa ühiskondliku palati diplomaatia ja välismaal elavate kaasmaalaste toetamise komisjoni esimees Jelena Sutormina Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) ajakirjandusvabaduse alase esindaja Dunja Mijatovići poole. Pärast eelmise karikatuuri avaldamist Kogalõmavia Airbus A321 katastroofi kohta pöördus Sutormina Euroopa Nõukogu inimõigustekomissari Nils Muižnieksi ning organisatsiooni Piirideta Reporterid poole, kuid pole vastust saanud, teatab RIA Novosti.

Kaks eelmist pilapilti Vene lennuki huku kohta avaldati Charlie Hebdos novembri alguses. Esimesel pildil oli habeme ja automaadiga mees, kes otsis varju taevast sadavate lennukitükkide ja surnukehade eest. Pildi allkiri oli „Islamiriik. Venemaa on pommitamist tugevdanud“. Teisel pildil oli katkiste päikeseprillidega kolp lennukitükkide ja inimjäänuste taustal ning tekst „Vene odavlennufirmade ohud“.

Pilapildid kutsusid esile Vene poliitikute ja ühiskonnategelaste pahameeletormi.

В свежем номере Шарли Эбдо трагедии на Синае посвящена, на удивление, всего одна карикатура. Правда, на обложке...Posted by Владимир Корнилов on 12 ноября 2015 г.