Täna kell 8 alustati Nanterre´is korruptsioonivastase võitluse büroo (OCLCIFF) kontoris taas Sarkozy ülekuulamisega. Teda kahtlustatakse 2007. aasta presidendivalimiste kampaania ajal Liibüalt seadusevastaste annetuste võtmises. Vastavalt seadusele võib kodanikku ilma kohtu korralduseta kinni pidada 48 tunniks ehk homme hommikuni.

Eile kuulati kahtlustatavana üle ka europarlamendi saadik ja Sarkozy omaaegne lähikondlane Brice Hortefeux, keda pole seni kinni peetud. Tema ametlik staatus juurdluses on praegu "vabaduses viibiv kahtlusalune."

President Emmanuel Macron pole juhtunut kommenteerinud ja peaminister Édouard Philippe ütles oma avalduses, et käimasolevat juurdlust valitsus kommenteerida ei saagi. Sarkozyle 2007. aastal presidendivalimised kaotanud sotsialist Ségolène Royal‏ avaldas lootust, et uurimine selgitab välja, kas tollane valimisvõitlus toimus võrdsetel tingimustel või mitte.
Sarkozy vabariiklastest parteikaaslased väljendasid talle toetust. Erakonna esimees Laurent Wauquiez teatas, et usub küll õigussüsteemi õiglusse, ent peab ekspresidendi kinnipidamist alandavaks ja kasutuks. Partei ametlikus pressiteates öeldakse, et vabariiklased toetavad Sarkozyd täielikult ja süütuse presumptsioon kehtib igale kodanikule. Vabariiklasest ekspeaminister Alain Juppé soovis oma avalduses Sarkozyle vaprust süüdistustele vastu seista.