Le Parisieni andmetel on Prantsusmaa presidendi ihukaitseteenistust GSPR-i suurendatud 50 mehelt 80 mehele. Seda alates 2002. aastast, kui vaimuhaige mees üritas jahipüssiga Sarkozy eelkäijat Jacques Chiraci rünnata, vahendab Daily Telegraph.

Sarkozy on kurikuulus oma tundlikkuse ja salatsemise poolest, mis puudutab tema lühikest kasvu (umbes 165 sentimeetrit). Sarkozy on sellega lühem kui Napoleon Bonaparte.

Lisaks sellele, et Sarkozy kannab erilisi kõrgete kontsadega kingi ning rahvusvahelistel tippkohtumistel tõuseb ta ühispiltidel kikivarvule. USA presidendi kõrval eelmisel aastal Normandia dessandi aastapäeval kõnet pidades seisis Sarkozy kasti otsas.

Eelmise aasta detsembris toodi aga Sarkozy esinemise ajaks ühte vabrikusse kohale bussitäis spetsiaalselt välja valitud töölisi, kes oma pikkuselt presidenti ei ületanud.

Saksa autorendifirma korraldas aprillis reklaamikampaania, millega kutsuti kliente üles rentima väike Citroën C3. Reklaamlause oli: „Ole nagu madame Bruni, eelista väikest Prantsuse mudelit.”