Sarkozy ütles hiljem Tbilisis, et Euroopa jälgib väga tähelepanelikult president Medvedeviga saavutatud kokkuleppe täitmist. Sarkozy sõnul aitab lepingu täitmine vältida surma ja kannatusi, vahendab Reuters.

Prantsuse president viis lepingu koos Euroopa Liidu välispoliitika juhi Javier Solana ja Euroopa komisjoni esimehe José Manuel Barrosoga Tbilisisse, kus Gruusia president Mihheil Saakašvili andis sellele ettevaatliku nõusoleku.

Medvedev kinnitas pärast kõnelusi Sarkozyga, et ei kavatse taganeda oma otsusest tunnustada Gruusia separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust, mille lääneriigid on hukka mõistnud.

Venemaa välisministeerium teatas, et mõlema piirkonnaga sõlmitakse teisipäeval ametlikult diplomaatilised suhted.

Medvedevi sõnul sai Vene vägede väljaviimise leping võimalikuks pärast seda, kui Euroopa Liit andis garantiid, et Gruusia hoidub jõu kasutamisest separatistlike piirkondade vastu.

Medvedevi-Sarkozy kokkulepe ei sisalda tingimust, et Venemaa peaks väed tagasi viima sõjaeelsetele positsioonidele, mida lääneriigid varem nõudnud on.

Sarkozy sõnul ei ole sõlmitud lepingu täitmise korral põhjust mitte jätkata läbirääkimisi uue Euroopa Liidu-Venemaa partnerlusleppe üle.