"Iraani sõjalised tuumarelva- ja ballistiliste rakettide ambitsioonid on kasvav oht, mis võib viia ennetava rünnakuni Iraani objektidele, mis võib omakorda tekitada tõsise kriisi, mida Prantsusmaa soovib iga hinna eest vältida," ütles Sarkozy BNSi teatel.

Prantsuse president ei täpsustanud, milline riik võib sellise rünnaku korraldada, kuid väidetavalt on Iisrael kaalunud Iraani tuumaobjektide ründamist, kui ollakse veendunud, et Teheran on lähedal tuumarelvade loomisele.

Sarkozy süüdistas kriisi kujunemises Iraani, kuigi viimane on korduvalt väitnud, et tal ei ole kavatsust tuumarelvi luua ning rikastab uraani ainult meditsiiniuuringute ja kodumaise aatomienergiaprogrammi jaoks.

"Iraan keeldub tõsiseid läbirääkimisi pidamast," ütles Sarkozy iga-aastasel kohtumisel Prantsuse diplomaatidega. "Iraan korraldab uusi provokatsioone vastuseks rahvusvahelise kogukonna üleskutsetele anda usaldusväärset teavet."

Sarkozy ütles, et Prantsusmaa teeb oma liitlastega tööd, et suurendada toetust karmimate rahvusvaheliste sanktsioonide kehtestamiseks islamivabariigi vastu, sundimaks teda loobuma uraanirikastusprogrammist.