„Te olete käest lasknud hea võimaluse vait olla,“ ütles Sarkozy Cameronile. „Meil ajab südame pahaks teie kritiseerimine ja ütlemine, mida me peaksime tegema. Te ütlete, et vihkate eurot ja nüüd tahate te sekkuda meie kohtumistesse,“ vahendab The Guardian Sarkozy sõnu.

Cameron on muutnud oma tööplaani, et osaleda kolmapäeval riigipeade hädakohtumisel ning on nõudnud, et kõik 27 Euroopa Liidu liikmesriiki saaksid sõnaõiguse eurotsooni võlakriisi lahendamise asjus.

Esmaspäeval ootab Cameroni ees ametiaja suurim katsumus parlamendi ees ja euroskeptikute mäss. Hääletatakse, kas Suurbritannia peaks Euroopa Liidu üle referendumi korraldama.

Ametnikud, kes olid Sarkozy ja Cameroni vihase sõnavahetuse tunnistajaks, ütlesid, et peaminister rõhutas, et kolmapäeval 17 eurotsooni riigi poolt heaks kiidetaval paketil on tõsised tagajärjed ka eurotsooni mitte kuuluvatele Euroopa Liidu liikmesriikidele ning nende huve tuleb kaitsta.

Cameronil õnnestus lõppkommünikeesse suruda säte, et säilitada tuleb ühisturu reegleid ning tagada kõigile Euroopa Liidu riikidele, mis eurotsooni ei kuulu, võrdsed tingimused.

Briti parlament hääletab esmaspäeval selle üle, kas tuleks korraldada referendum, kus otsustataks, kas Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust, räägib Brüsseliga liikmelisuse tingimused uuesti läbi või jääb liikmeks praegustel tingimustel. Leiboristid ja liberaaldemokraadid hääletavad referendumi tõenäoliselt maha, kuid Cameroni oma konservatiivses parteis on palju neid, kes arvavad, et peaminister peaks oma lubaduse selline referendum korraldada täitma.