Sarkozy tegi jõulise üleskutse oma toetajatele, et saada valitseva paremtsentristliku UMP partei kongressil ametlikuks kandidaadiks, teatab The Telegraph.

Sarkozy kampaaniat kimbutas vahepeal abielukriis, kuid nüüd on ta sellest üle ja tegutseb sihikindlalt võidu nimel. Siseministri näol on tegemist kõige populaarsema poliitikuga riigis ning poliitilise maastiku vasakul tiival pole talle võrdset vastast.

Oma platvormis lubab ta jätta selja taha Chiraci ajastu hädad ning kutsub ühiskonda üles murdma end lahti viimase 25 aasta läbi kukkunud poliitikatest.

Sarkozy pooldab karmi joont immigrantide vastu ning on kuulutanud, et aasta lõpuks saadetakse riigist välja 25 000 võõrast. Lisaks on ta esitanud karmi seaduseelnõu noorsoohuligaanide vastu, milles nähakse ette pikemad karistused ja tingimise karistamise vähendamine.

Sarkozy on end välja reklaaminud ka inimesena, kes tahab ja suudab reformida Prantsuse majandust, et vähendada massilist tööpuudust. Ta pooldab 35-tunnise töönädala kaotamist ning ametiühingute võimu kärpimist.

73-aastane istuv president Chirac pole veel teatanud, kas soovib tagasi kandideerida. Vähesed kahtlevad tema soovis ametis jätkata, kuid tema toetusprotsendid on sedavõrd madalad, et pensionile minek paistab olevat pea kindel.