Ligi sada aastat tagasi valminud lahingulaeva Dantoni uputas 1917. aasta 19. märtsil Saksa allveelaeva U-69 komandör kaptenleitnant Robert Moraht 48 kilomeetri kaugusel Sardiiniast edelas.

Laev kaitses Vahemeres Austria-Ungari laevastiku eest oma varustusteid. Samuti ta hoolitses selle eest, et Türgi lahinguristleja Yavuz Sultan Selim püsiks Mustal merel „vangis“ ja ei pistaks oma nina Vahemerele.

BBC Newsi teatel avastati Danton juhuslikult Alžeeria ja Itaalia vahelise gaasijuhtmeks vajalike merepõhja uuringute ajal. Neid teostanud firma esindaja Rob Howkinsi sõnul on leitud sõjalaev suurepärases seisus. Varem ei suudetud Dantoni üles leida, sest arvati, et tema hukkumiskoht on mitu miili tegelikust eemal.

Hoolimata sellest, et Danton läks pärast torpeedotabamust ümber, seisab ta korralikult umbes 1000 meetri sügavusel kiilu peal püsti. Howkinsi sõnul on sõjalaeva suurtükid ja taglas suurepäraselt säilinud.

Lahingulaevale, mis nimetati ühe kuulsaimat Prantsuse revolutsiooni aegse riigipööraja-revolutsionääri Jacques Dantoni auks, pandi kiil 1908. aastal. Mereväe teenistusse võeti ta aga 1911. aastal.

1917. aasta märtsis allveepaadi poolt uputamise hetkel oli Danton teel Prantsuse sadamalinnast Toulonist teel Kreeka Korfu saarele. Sõjalaeva pardal oli üle 1000 inimese, kellest 296 hukkusid. Sõjaajaloolased märgivad, et pärast torpeedo tabamust jäi kapten endiselt oma kohale ning ei teinud katseid enese päästmiseks.