Kaitstes oma väikelinna päritolu, ründas Palin Obamat, kes räägib muutustest, kuid pole teinud midagi sisulist, vahendab BBC News.

Palin kiitis presidendikandidaat John McCaini pühendumust, otsusekindlust ja julgust ja ütles, et tal on au McCaini aidata.

McCain ühines Paliniga laval ja küsis: „Kas te ei arva, et me tegime õige valiku?”

McCain nimetati kolmapäeval ka ametlikult vabariiklaste presidendikandidaadiks.

Oma kõnes rääkis Palin oma perekonnast, sealhulgas vanemast pojast, kes on siirdumas USA armee koosseisus Iraaki ja nooremast pojast, kellel on Downi sündroom.

Viie lapse ema rõhutas oma päritolu väikelinnast ja seda, et ta pole osa Washingtoni eliidist.

Vastulöögina kommentaatoritele, kes on seadnud küsimärgi alla tema pädevuse, ütles Palin, et ei lähe Washingtoni nende heakskiitu otsima, vaid teenima rahvast.

Palin ründas Obama muutusele keskendunud kampaanialauset ja väitis, et Obama on enam huvitatud suurejoonelistest kõnedest kui tõelise ameeriklase heaks tegutsemisest.

Palin ründas ka Obama kogemusi ühiskondliku organisaatorina ja tema märkusi kibestunud töölisklassist, kes klammerduvad oma relvade ja religiooni külge.

Palini sõnul on ka väikelinna linnapea töö mingis mõttes ühiskondlik organiseerimine, ainult et sellega kaasneb ka tegelik vastutus.

Enne Palini kõnet on mitu päeva meedias domineerinud tema 17-aastase tütre Bristoli abieluvälise raseduse teema.

Samuti on selgunud, et Palin on palganud advokaadi end esindama väidetava võimu kuritarvitamise asjas Alaskas.

Palin on öelnud, et tal pole midagi varjata.

Palin valiti Alaska kuberneriks 2006. aastal. Enne seda oli ta väikelinna Wasilla linnapea.

Sarah Palini portree