USA portaal BuzzFeed teatas, et sai oma valdusesse audiosalvestuse oktoobris toimunud läbirääkimistest Moskvas, milles osalesid kolm itaallast, sealhulgas Salvini lähedane abi Gianluca Savoini, ja kolm Vene meest, vahendab Reuters.

75-minutise kohtumise käigus arutati võimaliku tehingu üle, mis pidi kujutama endast seda, et üks Vene ettevõte müüb umbes 1,5 miljardi dollari eest naftat allahindlusega, mis võimaldab Liigal hinnavahe moodustava summa oma taskusse pista, teatas BuzzFeed.

Selle kohta, kas tehing aset leidis, ei ole tõendeid.

Salvini ise oli väidetavate läbirääkimiste ajal Moskvas, aga BuzzFeed ei väitnud, et ta oleks läbirääkimistest osa võtnud. Eile eitas ta igasuguse keelatud rahastuse saamist.

„Pole kunagi võtnud Venemaalt finantseeringuna ühtki rubla, eurot, dollarit ega liitrit viina,” ütles Salvini oma avalduses, lisades, et kaebab kohtusse igaühe, kes teda selles süüdistab.

Itaalia seadused keelavad erakondadel välismaalt annetuste vastuvõtmise. Opositsiooniline vasaktsentristlik Demokraatlik Partei (PD) nõudis, et Salvini ilmuks parlamendi ette süüdistuste kohta aru andma.

„Kui see toimus, oleks see enneolematult tõsine asi,” ütles PD parlamendiliige Emanuele Fiano. „Me nõuame ametlikult, et minister vastaks parlamendis.”

Salvini endine pressiesindaja Savoini, kes juhib Vene-meelset kultuuriühingut, ütles eile uudisteagentuurile Agi, et Liiga ei ole Venemaalt mingit raha vastu võtnud.

Salvini on otsinud lähedasi sidemeid Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ja on viimastel aastatel mitu korda Moskvas käinud. Ta on korduvalt hukka mõistnud Euroopa Liidu Venemaa-vastased sanktsioonid ja lubanud saavutada nende tühistamise.

Putin külastas eelmisel nädalal Roomat ja kiitis Salvinit, öeldes ajalehele Corriere della Sera, et on Liigaga pidevas kontaktis. „Salvinil on meie maasse tervitav suhtumine,” ütles Putin.

Nii Salvini kui ka Savoini osalesid Itaalia valitsuse Putini auks peetud õhtusöögil.