Uudisteagentuur Reuters kirjutas eile, et 47-aastane Peterburi ärimees Grigori Bajevski paistab olevat võtnud Putini lähikondlaste majutuse eest hoolitsemise oma südameasjaks. Lisaks sellele, et Bajevski on kinkinud või müünud kinnisvara vähemalt kolmele Putiniga seotud inimesele, elas talle kuuluvas korteris Putini väidetav salatütar.

Seni vähetuntud ärimees on töötanud Putini miljardärist džuudopartneri Arkadi Rotenbergi abina ning aastatel 2011-14 Rotenbergi investeerimisfirma Vene Valduskompanii (Русская Холдинговая Компания) direktorina. Samuti on ta seotud Arkadi ja Boriss Rotenbergi SMP pangaga. Avalike registrite järgi on ehitusfirmad, kus Bajevski on kaasomanikuks, saanud viimase kahe aasta jooksul vähemalt kuue miljardi rubla (praeguse kursi järgi umbes 78 miljoni euro) eest riigihankeid.

Reuters juhib tähelepanu neljale juhtumile.

1) Katerina Tihhonova, kes on vene ajakirjaniku Oleg Kašini väitel Putini salajane tütar, kirjutas 2012. aastal uut firmat registreerides enda aadressiks Bajevskile kuuluva korteri. Selle kohta, kas Tihhonova korteris tegelikult elas või üüri maksis, puuduvad andmed.
Katerina Tihhonova tantsib 2014. aastal Krakowis toimunud akrobaatikavõistlusel

2) 2013. aastal registreeris Bajevski 81-aastasele Anna Zatsepilina nimele luksuselamu koos maatükiga. Zatsepilina lapselaps on endine iluvõimleja Alina Kabajeva, keda ajaleht Moskovskii Komsomolets on nimetanud Putini armukeseks. Ajaleht suleti varsti pärast artikli avaldamist.

3) 2008. aastal registreeris Bajevski iluvõimleja õele Leisan Kabajeva nimele korteri Moskvas. Nagu eelmiselgi juhul, pole tehingu üksikasjad teada.
Praegu on Alina Kabajeva Vene Riigiduuma liige.
4) Mullu registreeris Bajevski järjekordse korteri Moskvas Alissa Hartšova nimele, kes sai tudengina tuntuks 2010. aastal Putini sünnipäevaks valmistatud seksika kalendri ühe modellina. Kaks aastat hiljem avaldas Hartšova oma blogis fotoseeria ingliskeelse pealkirjaga „Pussy for Putin“. Praegu 23-aastane neiu kinnitab, et ostis korteri pangalaenuga. Kui Reuters päris tema sidemete kohta Putiniga, soovitas Hartšova lõpetada lollide küsimuste esitamine.

Presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles Reutersile, et Kreml ei tea Bajevskist midagi ning et president pole ärimehega tuttav. Esmaspäeval teatas Peskov, et käimas on rahvusvaheline meediakampaania Putini mustamiseks.