Võimude teatel sai vigastada rohkem kui tosin politseinikku ja peeti kinni vähemalt 20 inimest, vahendab uudistekanal BBC.

Jõukude märatsemisele eelnes nende kogunemine linna peaväljakule Schlossplatzile, kus nad asusid omavahel arveid klaarima, valgudes sealt hiljem agressiivsel meelel kesklinna tänavatele. Linna peamisel ostutänaval peksti puruks kaupluste aknaid ja rüüstati nende sisemust.

Vägivallapuhangu põhjuseks arvatakse olevat politsei saabumine Schlossplatzile. Viimased reageerisid teatele, et seal käib narkootikumidega kauplemine ja nende tarvitamine. Kohapeal oli hinnanguliselt pooltuhat noort ning neid valgus sinna õhtu jooksul üha juurde. Mitmed noored kandsid maske ja olid tõmmanud pähe kapuutsid, mistõttu nende isikuid on tagantjärele keerulisem tuvastada.

Juba teist nädalavahetust toimuva märuli ohjamiseks kutsus politsei kohale abijõude ka teistest linnadest. Ööl vastu tänast aset leidnud lõhkumine oli aga oma ulatuselt varasemast oluliselt laiem ning ühel hetkel tuli ka politseil tunnistada, et asi on kontrolli alt väljunud.