Die Welt kirjutab, et õnnetus juhtus Mumbai sadamas, kus Nordlake rammis ja uputas indialaste fregati. Saksa päevalehe teatel oli tegu õnnetusjuhtumiga ja abajas lebavast 3000-tonnise veeväljasurvega alusest paistavad vaid tornid.

Saksa prahilaev ei saanud mingeid märkimisväärseid kahjustusi. Vahejuhtumi käigus keegi laevade meeskondade liikmetest kannatada ei saanud. Juhtunut uurivate India ekspertide arvates polnud fregatil mingeid pääsemise šansse kokkupõrkes kiirusega kümme sõlme liikunud 180 meetri pikkuse Nordlake’iga.

Esialgse info kohaselt üritas Saksa alus eemalduda vastuliikunud teisest kaubalaevast, kuid põrkas vastu Vindhyagirit. Kokkupõrke tagajärjel puhkes fregati masinaruumis tulekahju. Madrustel õnnestus see kustutada, kuid laev vajus ikkagi põhja.

Vindhyagiri uppumise näol on tegu on India mereväe suurima rahuaegse kaotusega. India meedia teatas hiljem, et mereväel oli kavas igal juhul 1981. aastal relvastusse võetud sõjalaev järgmisel aastal maha kanda.

Indian Expressi teatel toimus õnnetuse hetkel fregatil "Päev Merel" ehk lõbusõit meeskonna peredele ja suguslastele. Arvatavasti oli meeskonna tähelepanu seetõttu madalam ning see võiski viia kokkupõrkeni.