BKA lubas välja selgitada taolise avalikus ruumis seksuaalse ahistamise tõsiduse kõigis Saksamaa liidumaades ja seejärel sellega tõsiselt võidelda, kirjutas Die Welt.

BKA kinnitas, et võtab taolisi seksuaalseid rünnakuid ja sellega kaasnevat avalikkuse turvatunde puudumist väga tõsiselt. BKA teada on Saksamaale jõudnud mitmest araabia riigist tuntud nuhtlus nimega "taharrush gamea".

"Selliseid noorte meeste gruppide sooritatud kuritegusid täheldavad probleeme kogevate riikide võimud enamasti suurte rahvakogunemiste, kas meeleavalduste või protestide ajal. Rünnakud ulatuvad seksuaalsest ahistamisest vägistamiseni," teatas BKA.

Samuti lubas BKA hakata aktiivsemalt võitlema peamiselt migrantidest koosnevate jõukudega, kes tegelevad tänavatel taskuvargustega.

Pühapäevaõhtuse seisuga oli politsei saanud uusaastaöö sündmuste kohta Kölnis 516 kaebust. 237 juhul on tegemist seksuaalkuritegudega, teatas liidumaa kriminaaldirektor Dieter Schürmann. Kahtlustus on seni esitatud 19 välismaalasele, kellest kümme on varjupaigataotlejad. Kellegi elukoht neist ei ole Kölnis.