Peamiselt keskenduti salafistlikele rühmitustele Dawaffm, Millatu Ibrahim ja Die Wahre Religion (Tõeline Religioon). Haarangud toimusid Hamburgi, Schleswig-Holsteini, Alam-Saksi, Berliini, Baieri, Põhja-Reini-Vestfaali ja Hesseni liidumaades, vahendab The Local.

Samal ajal keelas Saksamaa siseminister Hans-Peter Friedrich Solingenis baseeruva salafistlike mošeede võrgustiku Millatu Ibrahimi. „See ühendus on meie põhiseadusliku korra ning rahvastevahelise teineteisemõistmise filosoofia vastane,“ ütles Friedrich neljapäeva hommikul.

Salafismi peetaks kõige kiiremini kasvavaks islamiharuks Saksamaal ning seda peetakse äärmuslikuks ja ohtlikuks fundamentaalsete vaadete tõttu. Usklike eesmärk on teokraatia, kus kehtivad šariaadiseadused.

Sel aastal alustasid salafistid tasuta koraanide jagamist Saksamaal kõigile soovijatele.

Ranged salafistid loobuvad sotsiaalsetest vabadustest ning üritavad elada „puhast“ islamielu, nagu nende arvates elasid esimesed moslemid – kõik naised peavad olema täielikult kaetud ja homoseksuaalsus on tõsine patt. Arvatakse, et Saksamaal on umbes 4000 salafisti.

Nende halba mõju hakati mõistma siis, kui Kosovost pärit Saksamaal elav salafist Arid Uka tappis 2011. aasta märtsis Frankfurti lennujaamas kaks USA sõdurit.

Paremäärmuslikul rühmitusel Pro-NRW tekkis enne Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa valimisi Kölnis salafistidega vastasseis, kui nad mošeede juurde prohvet Muhamedi karikatuurid üles panid.

Vihased salafistid ründasid selle peale politseinikke ja kaht neist pussitati. Avaldati ka video, milles kutsuti üles tapma kõik Pro-NRW toetajad ja ajakirjanikud.

Eelmisel nädalavahetusel avaldas Kölnis meelt umbes 300 salafisti.