Põhja-Saksa ringhäälingu (NDR) telesaate „Hallo Niedersachsen“ ja raadiojaama NDR Info ühise uuringu andmetel leiti pärast eelmise aasta 6. juunil toimunud rünnakut sõidukites DNA jälgi, mis on juba aastaid RAF-i liikmete otsingutega seotud nimekirjades, vahendab Die Welt.

Rünnaku rahaveoauto vastu panid Bremeni lähedal Groß Mackenstedtis toime kolm seni tundmatut isikut. Nad olid relvastatud automaatide ja tankirusikaga. Ometi jäid nad tühjade kätega, sest ei saanud soomustatud rahaveoauto uksi lahti.

NDR-i andmetel leiti Daniela Klette, Ernst-Volker Staubi ja Burkhard Garwegi geneetilised sõrmejäljed. Kõiki kolme seostatakse RAF-i viimase põlvkonnaga.

Kuigi RAF kuulutas 1998. aastal enese laiali läinuks, on osa selle liikmetest endiselt põranda all. Viimane „elumärk“ Klette ja Staubi kohta on NDR-i andmetel pärit 1999. aastast. Siis olevat rahaveoauto ründamise käigus Duisburgis saagiks saadud umbes miljon Saksa marka.

NDR-i teatel on Duisburgi ja Groß Mackenstedti rünnakute vahel sarnasusi. Ka siis kasutati kuriteo toimepanemiseks kaht autot ja automaatrelvi. Ühest autost leiti tookord kurjategijate maskid, millel oli Klette ja Staubi geneetilisi jälgi.

NDR-i teatel on Staubi, Klettet ja Garwegi seostatud ka pommirünnakuga vangla vastu Hesseni liidumaal Weiterstadtis 1993. aastal.

Asja uuriv Verdeni prokuratuur ei soovinud NDR-i väiteid ei kinnitada ega ümber lükata.