Ajalehe Bild andmetel sai surnud eriüksuslane kolm tabamust. Üks kuul tabas kiivrit ja põrkas eemale, teine tabas küünarnukki ja kolmas kuulivesti kõrvalt õlga.

Mees suri neljapäeva varastel hommikutundidel Nürnbergi haiglas.

Saksa paremäärmusluse eksperdi Birgit Mairi sõnul oli „Reichsbürger’i“ näol tegemist tõelise paremäärmuslasega. Facebookis oli 49-aastane mees sõber mehega, kes esineb Saksa sisejulgeolekuteenistuse BfV poolt ekstremistlikuks klassifitseeritud rühmituse Pegida Nürnberg üritustel reeglipäraselt kõneleja ja korraldajana.

„Minu jaoks on olemas ka antisemiitlikud viited ja vandenõuteooriad juutidest,“ rääkis Mair mehe Facebooki profiilist. Muu hulgas jagas mees fotomontaaži, kus Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja teised valitsuse liikmed ning liidupresident Joachim Gauck istuvad kohtus süüpingis ning juures on kiri: „Süüdi – üles puua!“

Niinimetatud „Reichsbürger’id“ ei tunnusta Saksamaa Liitvabariiki riigina. Selle asemel kinnitavad nad, et tänaseni kehtib Saksa Reich. Tihti nõuavad nad seejuures 1937. aasta piire. Nad ei tunnista ka liitvabariigi põhiseadust, võime ega kohtuid ega austa ametlikke otsuseid. Ka maksud on nende arvates ebaseaduslikud.

Jahimees, kelle valduses oli 31 erinevat seaduslikku tulirelva, ei olnud võimude hinnangul enam usaldusväärne. Seetõttu korraldati operatsioon temalt relvade äravõtmiseks. Enne seda olid võimud mehe jahi- ja relvaloa kehtetuks tunnistanud.