Saksamaa valitsus rõhutas, et õnnetused ei seadnud avlikkust ohtu.

Eile pärastlõunal puhkes tulekahju Krümeli elektrijaama abiruumides. Hamburgi politsei teatel tõusid taevasse tihedad mustad suitsupilved ning kohalikud inimesed helistasid korduvalt päästeteenistusse. Tuletõrje esindaja sõnul oli leeke kustutamas üle 100 tuletõrjuja.

Leegid pääsesid valla, kui süttis tohutusuure trafo jahutusvedelik. Politsei ei öelnud, mis ainega oli tegemist, kuid tavaliselt juhitakse liigne kuumus trafodelt eemale õli abil. Tuumareaktor ise ei tuld ei võtnud ning keegi kannatada ei saanud.

Schleswig-Holsteini liidumaa tuumaagentuur teatas aga, et kaks tundi varem oli suletud ka teine Vattenfalli kompaniile kuuluv tuumajaam. See oli Hamburgist lääne poole jääv Brunsbütteli tuumajaam, mis tuli ülekoormuse tõttu seisata.

Mõlemaid tuumajaamasid omava Vattenfall Europe’i aktsiahind intsidentide tõttu ei langenud.

Krümmeli jaama juures käisid koheselt Geigeri loenduritega ka Greenpeace’i aktivistid. „Meie mõõtmised näitasid, et radioaktiivsus ei olnud suurenenud,” ütles Greenpeace’i esindaja Thomas Breuer.

Mõlemad jaamad kasutavad jahutusevedelikuks Elbe jõe vett ning neid kontrollib Rootsi riigile kuuluv kompanii Vattenfall. Krümmeli jaam ehitati 1984. aastal Hamburgi linna energiafirma poolt ning Vattenfall võttis selle hiljem üle. See toodab aastas 10,5 miljardit kilovatt-tundi elektrienergiat.

Jaama üle on pikalt vaieldud ning kritiseerijad peavad seda vastutavaks sagedaste leukeemiajuhtude eest piirkonnas.

Viimase aasta jooksul on selles elektrijaamas toimunud 15 intsidenti, mis teevad tast ühe Euroopa ebakindlama elektrijaama.