Kohus ei pidanud terroristliku ühenduse loomist siiski nii rängaks teoks, kui liiduprokuratuur nõudis. Prokuratuur nõudis 4,5-7-aastasi vanglakaristusi. Mootorrattajõugu sarnaselt organiseeritud OSS-i „asepresident“ Markus W. ja „president“ Andreas H. mõisteti vangi vastavalt viieks ning neljaks ja pooleks aastaks, Denise G. kolmeks aastaks ja kümneks kuuks ning Olaf O. kolmeks aastaks. Kaitse taotles kõigi õigeks mõistmist, vahendab Der Tagesspiegel.

Saksa julgeolekuvõimud jälgisid OSS-i juba 2014. aasta augustist alates. Rühmituse jälile jõudis Põhiseaduse Kaitse Liiduamet (BfV) ning politsei kasutas selle vastu salaagenti.

Rühmitus, millel oli viimati umbes 30 liiget, peatati 2015. aasta mais õigeaegselt enne plaanitud rünnaku toimepanemist. Politsei pidas neli juhti kinni 6. mail. Nad oli korraldanud 8. maiks kohtumise teiste OSS-lastega Saksimaal Bornas. Sealt oli kavas „öise jalutuskäigu“ ajal rünnata naelapommidega üht varjupaigataotlejate vastuvõtukeskust.

OSS-i juhid tutvusid 2013. aasta lõpus Facebookis. 2014. aasta augustis asutasid nad Oldschool Society. Tegemist on esimese paremäärmusliku terroristliku ühendusega Saksamaal, mis on asutatud sotsiaalmeedias, teatasid julgeolekuringkonnad.