"Oht ei ole veel möödas," ütles Altmaier nakkusnäitajale viidates. "Me ei saa endale lubada nn jojo (eesti keeles varem ka yo-yo) seiskamist, kus majandus pidevalt avaneb ja sulgub."

Saksamaa valitsus sulges majanduse osaliselt novembri algul, ohjeldamaks pandeemia teist lainet, mis tabas riiki sügise algul sarnaselt suure osa ülejäänud Euroopaga. Kuigi restoranid, spordisaalid ja meelelahutusasutused suleti, jäeti erinevalt kevadest koolid ja ka suurem osa kauplusi endiselt avatuks.

Robert Kochi Instituudi (RKI) värske statistika kohaselt kasvas koroonaviirusega nakatunute arv laupäeval Saksamaal 16 947 võrra 790 503-ni. Altmaieri sõnul tuleks neile arvudele otsa vaadates olla piirangute liialt kiire leevendamise osas ettevaatlik.

"Kui me ei soovi päevi 50 000 uue nakatumisega, nagu oli mõni nädal tagasi Prantsusmaal, peame sellest läbi nägema ja mitte pidevalt spekuleerima, milliseid meetmeid saaks taas leevendada," ütles ta ajalehele Bild am Sonntag.

"Kõik riigid, kes oma piirangud liiga vara tühistasid, on seni kaotatud inimelude eest kõrget hinda maksnud," tõdes Altmaier.

Tema kommentaarid sarnanesid tervishoiuminister Jens Spahn sõnadele laupäeval liidukantsler Angela Merkeli konservatiivse partei veebiüritusel. Spahn tunnistas, et "ees ootavad rasked nädalad, võib-olla isegi kuud".

Maailma Arstide Liidu (WMA) Saksamaa esimees Frank Ulrich Montgomery hoiatas sel nädalal võimaliku voodikohtade puuduse ja personaliprobleemide eest riigi haiglates. "Minu prognoos on, et peame rääkima muudest piirangutest, mitte kõiksugustest leevendustest," ütles ta päevalehele Augsburger Allgemeine.

Võimud lasid laupäeval Frankfurdis toimunud koroonapiirangute vastase meeleavalduse ajal käiku veekahuri, löömaks laiali protestikogunemise, kus ei järgitud selliseid reegleid nagu maskide kandmine ja sotsiaalne distantseeritus.