Mannheimi liidumaa kohus mõistis Ernst Zündeli veebruaris 2007 viieks aastaks vangi süüdistatuna rassi- ja etnilise vaenu õhutamises ning hukkunute mälestuse solvamises ja teotamises, teatab agentuur DDP.

Zündel saadeti aastal 2005 Kanadast Saksamaale välja. Meest süüdistati selles, et ta levitas oma koduleheküljel informatsiooni, milles ta eitas juutide massilist hävitamist Saksa võimude poolt Teise maailmasõja ajal.

Mannheimi vangla väravate juures tervitasid vabanenud Zündelit paarkümmend sõpra ja toetajat, mitmed neist olid kohale tulnud lilledega, teatab Associated Press.

Zündel pole veel rääkinud oma tulevikuplaanidest. On vaid teada, et ta kavatseb naasta oma kodukanti Schwartzwaldi tervist parandama.  

Varsti, 16. aprillil algab Saksamaal järjekordne protsess ametlikus holokaustiajaloos kahtleja üle, kelleks on seekord konservatiivse Püha Pius X vennaskonda kuuluv briti vaimulik Richard Williamson.

Jaanuaris 2009 Regensburgis vaimulike seminaris viibinud Williamson ütles ühele Rootsi telekanalile antud intervjuus, et natsionaalsotsialistide poolt hävitatud juutide arv 6 miljonit pole reaalne. Vaimuliku sõnul on see 200 000 kuni 300 000 ning keegi neist ei hukkunud gaasikambrites.

Asjasse on sekkunud ka katoliku kiriku pea paavst Benedictus XVI, kes on nõudnud Williamsonilt oma sõnadest avalikku lahtiütlemist, kuid britt piirdus vaid vabandusega ja ei nimetanud oma seisukohti ekslikeks. Pole veel teada, kas kodumaal viibiv vaimulik saabub ka protsessi ajaks Saksamaale või ei.