Maas rääkis enne Euroopa Liidu välisministrite kohtumist täna Brüsselis, päev pärast seda, kui Vladimir Putin valiti veel kuueks aastaks Venemaa presidendiks. Suurbritannia süüdistab Venemaad endise spiooni Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamises varem sel kuul Ühendkuningriigis, vahendab EUobserver.

Saksamaa ühines eelmisel nädalal Prantsusmaa ja USA-ga ning toetas Ühendkuningriigi süüdistusi, kuid Maas lisas täna, et dialoog Venemaaga peab jätkuma, sest ta on tähtis partner rahvusvaheliste konfliktide lahendamisel.

Prantsusmaa välisminister Jean-Yves Le Drian oli Venemaa suhtes karmim. Ta ütles täna Brüsselis, et ei ole muud usutavat seletust, kui see, et Venemaa mürgitas Skripali, ja lubas Suurbritanniale solidaarsust.

Välisministrite kohtumisel peaks Skripali asjast rääkima Suurbritannia välisminister Boris Johnson. Kohtumisele sõitma hakates teatas Johnson, et Venemaa väited, et Vene närvimürk novitšok, mida rünnakus kasutati, võis olla pärit ka Tšehhist, Rootsist, Suurbritanniast endast või USA-st, on absurdsed.

„On klassikaline Vene strateegia püüda tõe nõel valede ja segaduse heinakuhja ära peita,” lisas Johnson.