Intervjuus Belgia ajalehele De Morgen ütles Saksamaa suursaadik Brüsselis Reinhard Bettzuege, et Saksamaa valitsus toetab peaminister Van Rompuyd ja Berliin ei soovi, et tema valimine ebaõnnestuks, vahendab De Volkskrant.

Suursaadiku sõnul on Saksamaa liidukantsleril Angela Merkelil ja Van Rompuyl omavahel head suhted ning nad kuuluvad samasse Euroopa kristlik-demokraatlikku poliitilisse perekonda. „Me oleme selle poolt, et väikesed riigid Euroopa Liidus tähtsat rolli mängiksid ja selline eesistujaamet on loomulikult tähtis roll,” ütles Bettzuege.

Euroopa Liidu riigipead valivad neljapäeval tippkohtumisel Brüsselis esimese Euroopa Liidu presidendi. Kõige paremad võimalused selleks saada ongi Van Rompuyl.

Kõige suurem vastuseis Van Rompuy kandidatuurile on Suurbritannias. Briti ajalehtedes on juba mitu päeva toimunud Van Rompuy vastane kampaania.

The Timesi hinnangul on Van Rompuy, kes pole veel aastatki Belgia peaminister olnud, liiga tundmatu. Tema ainukesteks plussideks peab ajaleht Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy ja Saksamaa liidukantsleri Merkeli toetust.