Koos tulevase Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga reisinud Seehofer ütles ka, et Euroopa Liit peab tegema rohkem Türgi toetamiseks, et pagulased ei üritaks tihti ohtlikku mere ületamist Kreekasse jõudmiseks, vahendab Deutsche Welle.

„Me peame aitama oma Euroopa partnereid veelgi rohkem Euroopa Liidu välispiiride patrullimisel, me oleme nad liiga kauaks üksi jätnud,” ütles Seehofer ajalehele Bild am Sonntag, viidates mitte ainult Kreekale, vaid ka Hispaaniale ja Itaaliale. „Kui me seda ei tee, näeme me jälle pagulaste lainet nagu 2015. aastal, võib-olla isegi suuremat kui neli aastat tagasi.”

Seehoferi sõnul peab Euroopa vältima kriisi, milleks ta ei ole valmis, nagu see oli 2015. aastal. Ta selgitas, et tal on liidukantsler Angela Merkeli täielik toetus. Varem on Seehofer Merkeliga pagulaspoliitika osas avalikult eri meelt olnud.

Teises intervjuus ajalehele Welt am Sonntag ütles Seehofer, et Euroopa Liit peab tegema rohkem Türgi aitamiseks tegelemisel miljonite pagulastega, kes on sisenenud riiki alates Süüria sõja algusest 2011. aastal.

2016. aastal nõustus Euroopa Liit andma Türgile 6 miljardit eurot abi projektide jaoks, mis olid mõeldud Süüria pagulastega tegelemiseks. Ankarat on aga süüdistatud selles, et ta ei pea kinni kokkuleppe oma osast, mis sisaldab varjupaigataotlejate tagasivõtmist.

Seehofer külastas kahe päeva jooksul nii Türgit kui ka Kreekat, kus ta kohtus valitsuste esindajatega, lootes sõlmida tugevaid kokkuleppeid pagulaste ja piirikontrolli kohta.

Varem ütles Seehofer, et Saksamaa võtab vastu veerandi kõigist varjupaigataotlejatest, kes päästetakse Vahemerel katsel jõuda Euroopa Liitu.

See avaldus kutsus esile terava kriitika mõnede Saksa kristlike demokraatide ja vabade demokraatide poolt, kelle sõnul võib see ettepanek õhutada enamaid migrante Vahemerd ületama.