„See mida me näeme seoses põgenikekriisiga on paremäärmuslaste mobiliseerumine tänavatele, kuid ka mõnede nende vastaste vasakäärmuslaste,“ ütles Maaßen raadiojaamale Deutschlandfunk, vahendab AFP.

Maaßen lisas, et viimaste aastate jooksul on BfV olnud radikaliseerumise ja suurema valmisoleku vägivalla tarvitamiseks tunnistajaks. Seda kõikide äärmuslaste, sealhulgas paremäärmuslaste, antifašistlike vasakäärmuslaste ja islamistide poolt.

Nädalavahetusel toimus Saksamaal taas mitmeid meeleavaldusi põgenikekeskuste vastu ja kokkupõrkeid politseiga, peamiselt riigi idaosas.

Laupäeva õhtul kaitsesid politsei ja sõdurid kaht bussi umbes saja pagulasega Saksimaal Niederaus, sest paremäärmuslased olid alates reedest seal meelt avaldanud.

Üle tuhande inimese avaldas põgenike vastu meelt reedel mitmetes Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa linnades. Stralsundis sai kolm inimest kokkupõrgetes vastumeeleavaldajatega vigastada.

Leipzigis kutsus paremäärmuslaste meeleavaldus esile suurema vasakpoolsete vastumeeleavalduse, millel osales enam kui tuhat aktivisti. Teineteist loobiti kivide ja ilutulestikurakettidega.

Bremenis üritati süüdata põgenike majutamiseks mõeldud telki.

Maaßeni sõnul on sel aastal põgenikekeskuste vastu toimunud 22 süütamisrünnakut.