Ametiühing Transnet teatas, et lühiajalist mõju avaldavad streigid kõigis liidumaades. Eelkõige peavad häirete ja hilinemistega arvestama suurlinnade elanikud, kirjutab Der Spiegel.

Põhja-Rein-Vestfaalis jäid rongid hommikul käigust ära või hilinesid Essenis, Dortmundis, Düsseldorfis ja Münsteris. Hommikul katkestab seal töö umbes 200 inimest.

Münchenis on rongiliiklus häiritud varastest hommikutundidest, eriti S-Bahnil. Meeleavaldusi on oodata ka mõnedes Saksimaa-Anhalti osades, Magdeburgis ning Hannoveris ja mujal Alam-Saksimaal.

Ametiühingutes esmaspäeva õhtul levinud kuulujuttude järgi Berliini S-Bahni streik ei puuduta. Tõenäoliselt ei strigita ka Hamburgis ja Schleswig-Holsteinis.

Streikijad on selle vastu, et riikliku raudteefirma Deutsche Bahn ja selle erasektori konkurentide vahelises konkurentsis toodaks ohvriks töötajate palgad. Eraettevõtted konkureerivad Deutsche Bahniga üha rohkem regionaalsete teenuste osutamise turul.

Kas viibid Saksamaal? Anna teada, kas raudteelaste streik mõjutab ka sind.

Delfi ootab sinu videosid, fotosid ja kirjatöid meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid võita ka rahalise preemia!