"Me peame rohkem vastutust tähtsatel poliitilistel aladel Brüsselile üle andma, et rahvuslikud valitsused ei saaks otsustusi takistada," ütles mõjukas Saksa minister Der Spiegelile Hollandi ajalehe De Telegraaf vahendusel. "Praegu on liikmesriikidel peaaegu alati viimane sõna. Nii ei saa see jätkuda."

Euroopa Komisjonist peab Schäuble sõnul saama tõeline Euroopa valitsus, mille presidendi valivad otse Euroopa kodanikud. Sellega tugevneb Saksa ministri silmis Euroopa parlamendi roll.

Schäuble loodab, et Saksa kodanikud kiidavad mõne aasta jooksul heaks uue põhiseaduse, mis muudab otsustusõiguste Brüsselile üleandmise võimalikuks. "Millal asi nii kaugele jõuab, ei tea keegi. Aga mina lähen selle peale välja, et see juhtub kiiremini, kui ma mõned kuud tagasi mõtlesin," sõnas Schäuble.

Schäuble hoiatab eurotsooni lagunemise tagajärgede eest. "Oht on selles, et euro kokkukukkumine, mida ma ei usu, lööb kõikuma palju, mida me oleme saavutanud. Alates ühisturust kuni vaba reisimiseni Euroopa sees. Aga Euroopa Liidu kokkukukkumine oleks absurdne. Ülejäänud maailm hoiab üha rohkem kokku ja Euroopas peaksid kõik oma teed minema? Seda ei saa, tohi ega hakka juhtuma."