Aktivistide sõnul on seksuaalvägivald levinud, aga sellest võime ei teavitata. Taoline probleem võib olla levinud paljudes Saksamaa põgenikelaagrites, kirjutas Mail Online.

Saksamaa on sattunud Euroopa põgenikriisi keskmesse, sest septembri alguses teatas Saksamaa, et Süüriast tulnud põgenikke tagasi ei saadeta. Põgeniketulvaga hakkama mittesaav Saksamaa kehtestas seejärel aga piirikontrolli piirile Austriaga.

Saksamaa omavalitsused kurdavad, et nad ei saa liiga suure sisserändajate massiga hakkama. Ajutistes varjupaikades magavad mehed, naised ja lapsed üksteise kõrval telkides, koridorides ja saalides. Dušinurgad ja tualetid pole sugude kaupa eraldatud ja mõnikord pole isegi kardinaid privaatsuse tagamiseks.

Giesseni linnas endises USA sõjaväebaasis asuvas 5000 elanikuga põgenikelaagris valitseb nelja naisorganisatsiooni sõnul "vägistamise ja vägivalla kultuur".

18. augustil saadetud kirjas seisab, et "naiste ja laste kaitsetus on fakt. Taoline olukord sobib meestele, kes peavad niikuinii naisi endast alamaks ja kohtlevad ilma meessoost saatjata naisi kui "ausat saaki". Tagajärjeks on mitmed teated vägistamisest, seksuaalrünnakutest ja pealesunnitud prostitutsioonist. Need ei ole üksikud juhtumid."

Aktivistide sõnul ei julge naised laagris isegi päeval käia ega rünnakutest teada anda.

Ka kohalik politsei tunnistas, et arvatavasti on laagris toimunud seksuaalrünnakuid, millest teada pole antud.

Seksuaalrünnakute peatamiseks pidasid aktivistid kõige olulisemaks tegelikku kaitset vajavate pagulaste kiiret integreerimist ühiskonda.