Küsimus tõstetakse esimest korda päevakorda Euroopa Liidu tuleval nädalal toimuval siseministrite nõupidamisel ja otsust oodatakse detsembris toimuvalt tippkohtumiselt, kirjutab AFP. Kreeka peatas täna 48 tunniks kaubalennud pärast seda, kui Ateenas leiti eile mitme riigi saatkonnast kirjapommid.

Teisipäeval jõudis ka üks Kreekast teele saadetud kirjapomm Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli büroosse Berliinis, kus õnneks keegi viga ei saanud.

Möödunud nädalal avastati Suurbritannias ja Dubais Jeemenist Chicagosse lähetatud kirjapommid. Suurbritannias leitud pomm oli jõutud ümber laadida Kölnis. Kahtlustatakse, et need kaks pommi panid teele al-Qaida liikmed.

Saksa massiteabevahendite intervjueeritud majandusasjatundjad hoiatavad siiski, et lasti lisakontroll takistab kaubandust. "Turvakontrollid on muutumas bürokraatlikumaks ja raskemaks. Need võtavad aega ja aeg on raha," ütles ajalehele Handelsblatt intervjueeritud Saksamaa kaubandus- ja tööstuskodade liidu ekspordijuht Axel Nitschke.