Reformi eesmärk on rahuldada paremini külma sõja järgseid vajadusi, ütles zu Guttenberg sõjaväekonverentsil Dresdenis. Tegemist on tähtsa sammuga riigi jaoks, mis pole seni tahtnud oma sõdureid välismaale saata, mõeldes oma rolli peale kahe maailmasõja vallapäästmisel, vahendab Associated Press.

Vaatamata sellele, et Bundeswehris teenib praegu 250 000 sõjaväelast, on korraga missioonidel vaid 7000 ajateenistuse piiratud aja tõttu. Zu Guttenberg rõhutas, et reformi eesmärk on armee väiksemaks muutmine, et see vastaks 21. sajandi vajadustele.

Noori Saksa mehi ei kutsuta enam kohustuslikku ajateenistusse. Selle asemel teenivad vabatahtlikud 12-23 kuud. Välismaale võidakse nad saata pärast kuuekuulist teenistust. Zu Guttenberg loodab, et tulevikus võiks nii üheaegselt missioonidel olla 10 000 Saksa sõjaväelast.

Praegu teenib 4840 Saksa sõjaväelast Afganistanis ja 1470 Kosovos. Väiksemad kontingendid paiknevad Bosnia ja Hertsegoviinas, piraatidevastasel missioonil Aafrika sarve juures, Liibanoni rannikul ja mujal.