Üks europarlamendi liige küsis Oettingeri käest tema liikmelisuse kohta organisatsioonis, „mis on tuntud oma antisemiitlike avalduste poolest”. Oettinger vastas, et oli lihtsalt vastuolulise organisatsiooni liige, enne kui temast sai Baden-Württembergi liidumaa peaminister, vahendab The Local.

„Siis keeldusin ma organisatsiooni koosolekutest osa võtmast,” ütles Oettinger. „Mul on väga lähedased ja väga usalduslikud suhted juudikogukonnaga.”

2007. aastal sattus Oettinger skandaali, sest pidas kirgliku kõne endise Baden-Württembergi liidumaa peaministri Hans Filbingeri kaitseks. Viimast peetakse endiseks natsiks.

Energiavoliniku kandidaat Oettinger rõhutas neljapäeval ka seda, et ei hakka uues ametis esindama Saksamaa võimsa energiatööstuse huve.

„Ma ei ole Saksamaa volinik, ma olen energiavoliniku kandidaat,” kinnitas Oettinger. „Mul ei ole EON-i, RWE või mõne teise energifirma aktsiaid, aga mul peab nendega hea kontakt olema. Ma olen alati olnud sõltumatu, ma olen alati tahtnud õiglane olla.”