Kõige enam kaebusi ja abipalveid on tulnud suurtes linnades nagu Berliin, Hamburg, Düsseldorf ning München, vahendab Die Süddeutsche Zeitung. Probleemiks on see põhiliselt suurtes agentuurides, kuna tervitusmusil on erootilise komponendi kahtlus. Etiketi seltsi eesistuja Hans-Michael Klein ütleb, et paljudele käib see närvidele ning tekib küsimus, miks suudlevad üksteist põsele põhiliselt mehed ja naised ning miks mitte mehed omavahel.

Etiketi seltsi hinnangul on selline käitumine tänu olemasolevatele käitumisreeglitele keelatud. Ärimaailmas kehtivad tervitusrituaalina käepigistus ning vahemaa peaks olema umbes 60 sentimeetrit. Kes teisele lähemale läheb, rikub distantsi piiri.

Teistes kultuurides kehtivad teised distantsi piirid. Näiteks Ladina-Ameerikas tulevad inimesed üksteisele lähemale ning puudutavad üksteist ka vestluse käigus. Saksa ärimaailmas on see tabu.

Kui ärimaailmas on tervitusmusi keelatud, siis privaatselt ei ole etiketi seltsi inimestel selle vastu midagi. Seltsi juht ütleb ainult, et kui tervitusmusi anda, siis juba kõigi puhul, olenemata soost ning esimesena tuleb vasakut põske suudelda.