Saksamaa opositsioon ja heategevusorganisastioonid on ikka ja jälle Ida-Aafrikale rohkem abi nõudnud. Nüüd lubas arenguminister Niebel oma külaskäigul Keeniasse 118 miljoni suurust rahalist abi näljas olevatele inimestele, kirjutab Der Spiegel.

Saksamaa töötas Maailma Toiduprogrammiga koos. 56 miljonit eurot on koheseks abiks mõeldud ning 62 miljonit on mõeldud pikaajaliseks elatise taastamiseks.

Seni on Saksamaa ligi 100 miljonit eurot koheseks abiks näljas olevatele inimestele annetanud. Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni arvates läheb vaja 1,7 miljardit eurot. Umbes üks miljard on veel puudu.

Ministri sõnul läheb vaja pikaajalisi kontsepte, mis ka järgmise näljakatastroofi ajal aitavad ning kõige tähtsam on, et abi abivajajateni jõuaks.

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni andmetel on kõige tõsisemast põuast 60 aasta jooksul mõjutatud 12 miljonit inimest. Kõige hullem on olukord Somaalias, kus pool rahvastikust on näljaohus. Näljale lisaks levivad paljudes piirkondades tõsised haigused.

Ebastabiilsetest olukordadest tingituna on tihti väga raske abi abivajajani toimetada, eriti Somaalias, kus valitseb kodusõda.