Kuigi Mronz reisis Westerwelle väitel enese kulul, tekitab Mronzi kaasareisimine kahtlusi, et ta kasutab ministrit ära tähtsatele isikutele ligipääsemiseks, vahendab The Local.

Mronz on üritustekorraldaja, kes on tegev sporditööstuses Brasiilias, mis oli Westerwelle visiidi üks sihtpunkte. Brasiilia võõrustab 2014. aastal jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiri ja 2016. aastal suveolümpiamänge.

„Minu jaoks on Saksamaa ärihuvid välismaal välispoliitika prioriteet, sest see tähendab Saksamaale töökohti,” ütles Westerwelle. „Seetõttu on hea, kui mind saadab kõrgetasemeline äridelegatsioon. Mul on hea meel, et härra Mronz leiab aega minu saatmiseks tema enese kulul, et ennast tutvustada ja võtta osa sotsiaalprojektidest regioonis. See on meie soov ja me jätkame seda.”

Mronz, kes on ka heategevusorganisatsiooni Ein Herz für Kinder direktor, ütles ajalehele Bild: „Kui mul aega on, tahan ma alati härra Westerwellet tema reisidel saata, et võtta osa sotsiaalprogrammidest laste heaks.”

Endine välisminister ja opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide (SPD) parlamendifraktsiooni esimees Frank-Walter Steinmeier ütles telekanalile N24, et välisministri reisimine koos teda saatva delegatsiooniga on õige ja vajalik, kuid sellest hoolimata tuleks vältida vale mulje jätmist.

SPD parlamendirühma liige Thomas Oppermann väljendas samuti muret: „Mul on tõsiseid kahtlusi, kas Westerwelle ikkagi sobib välisministriks. Meile jääb mulje, et ta ei ole oma ülesannete kõrgusel.”