Saksa välisluureagentuuri ehk Bundesnachrichtendienst`i (BND) detailne analüüs leiab, et venemeelsed mässajad on vastutavad Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaysian Airlines`i lennu MH17 tänavu suvel Ukraina kohal alla kukkumise eest, vahendab Saksa ajaleht Spiegel.

Nimelt esitati tänavu 8. oktoobril Saksa parlamendiliikmetele BND juhi Gerhard Schindler`i poolt detailne analüüs, milles olid ka erinevad sateliitpildid ning tõendid, mis viitasid, et lennuki lasid alla venemeelsed sepratistid õhutõrjesüsteemi Buk raketiga. Lask tehti 17. juulil separatistide kontrolli all olevast Ukraina sõjaväebaasist ning see plahvatas 298 inimest transportinud lennuki läheduses.

Saksa välisluureagentuuri BND juhi sõnul avastasid nad näiteks ka, et Ukraina sepratistidelt saadud fotosid oli manipuleeritud ning seal olevaid detaile muudetud. Samuti ütles Schindler , et Venemaa väide, nagu oleks lennuki alla tulistanud Ukraina hävituslennukid, ei vasta tõele. "Need olid venemeelsed sepratistid," rääkis Schindler.

Saksa föderaalkohtu esindaja ütles väljaandele, et uurimine on algatatud, kuid seda "tundmatute kurjategijate" vastu ning et tegemist võib olla sõjakuriteoga.

Tänavu 17. juulil Deonetski oblastis Torezi kohal alla lastud lennukis oli ka neli Saksa kodanikku.