Sakslased kulutavad tavaliselt kolmel päeval enne uue aasta saabumist ilutulestiku peale enam kui 100 miljonit eurot. Kuigi pole olemas statistikat selle kohta, kui palju sellest rahast on töötuabiraha, otsustasid kaks Berliini poliitikut anda riigilt toetuse saajatele veidi aastalõpunõu, vahendab The Local.

„Töötuabiraha, mida maksab riik, ei tohiks raisata rakettide ja paugutajate peale,” ütles kristlik-demokraatliku liidu esindaja Cornelia Seibeld.

Poliitikud reageerisid poepidajate teadetele, mille kohaselt kulutavad mõned abirahasaajad tulevärgi peale kuni 150 eurot, mis on ligi pool Hartz IV igakuisest maksest (359 eurot).

Vabade demokraatide esindaja Björn Jotzo ütles selle peale, et palju mõttekam oleks, kui töötud investeeriksid oma raha paugutajate asemel tasakaalustatud toitumisse.

Töötud ei olnud mõttest, et peaksid jätma kogu lõbu nendele, kellel on töökoht, sugugi vaimustatud. „Ma kogusin raha ette,” ütles 18-aastane Mostafa Khodr, kes kulutas ilutulestiku peale 80 eurot. „Ja ma ei kavatse lasta kellelgi mulle öelda, mille peale seda kulutada.”

Üksikema Sylvia Demski nõustus: „Mu pojad on natuke uusaastalõbu ära teeninud ja nad ei peaks sellest ilma jääma ainult selle pärast, et mina olen töötu.”