Ibrahim Kulunc (24) leiti olevat süüdi surma põhjustamises ettevaatamatuse tõttu. Mees laskis mullu juunis oma kaks staffordshire’ terjerit Hamburgi pargis vabalt jooksma, koerad aga hüppasid üle lähedalasuva koolistaadioni aia ning ründasid seal jalgpalli mängivaid lapsi.

Kohus mõistis samas kuriteos süüdi ka Kulunci 19-aastase tüdruksõbra Silja Wilmsi, ent karistas teda üheaastase vabadusekaotusega tingimisi.

Pärast kirjeldatud intsidenti keelustati Saksamaal pitbullide ja teiste võitluskoerte pidamine ning politsei lubas asuda senisest rangemini kontrollima, et koeri avalikes kohtades kaelarihma otsas ning suukorvistatult peetaks.

Prokurörid nõudsid Türgi päritolu Saksa kodanikule Kuluncile kaheksa ja poole aasta pikkust vanglakaristust, mille võinuks määrata surmaga lõppenud raskete kehavigastuste põhjustamise eest.

Üks mehe terjer oli põrandaalustes koeravõitluseringkondades tuntud tegija. Mõlemat looma oli kasvatatud eriti julmaks ning manustatud neile muuhulgas hormoone, et kurjust lisada.