Mees on andnud osalise ülestunnistuse. Selle järgi oli tema eesmärk BfV-sse infiltreeruda ning koguda informatsiooni pommirünnaku jaoks Kölni Chorweileri linnaosas. Seetõttu on ta uurimise all raske riiklikult ohtliku vägivallateo ettevalmistamises kahtlustatuna, teatab Der Spiegel.

Lisaks sellele levitas süüdistatav internetis valenime all islamistlikku sõnumit ja paljastas teenistussaladusi. Ta püüdis edastada tundlikku informatsiooni BfV kohta, mis oleks võinud ameti ohtu seada, teatas BfV.

Mees hakkas BfV-s tööle alles selle aasta aprillis, et jälgida Saksamaa islamistlikke ringkondi. Võimude teatel ta värbamisprotsessi, väljaõppe ega töötamise ajal kahtlusi ei äratanud.

Mehe valdusest leiti andmekandjaid, näiteks ametisse nimetamiste ja operatsioonide toimumispaikade kohta. Need avaldas ta internetis erinevate nimedega kontode alt vestluspartnerile, teatas Düsseldorfi prokuratuur.

Vestluses teatas ta, et on BfV töötaja ja tegi ettepaneku, et sokutab BfV-sse sisse teisigi mõttekaaslasi, et korraldada rünnakuid uskmatute vastu. Ta ei teadnud aga, et ka vestluspartner oli BfV kaastöötaja.

Der Spiegeli andmetel ei teadnud isegi perekond süüdistatava islamisse pöördumisest. Ta oli väidetavalt truudust vandunud Berliini salafistlikule jutlustajale ja värbajale Mohamed Mahmoudile, kes nüüd võitleb Islamiriigi ridades Süürias.