Nime all „indridason” pakkus preester end seksi eesmärgil teistele meestele. Kasutajaprofiilis väljendas preester soovi piitsutatud saada ja kirjeldas teisi talle meelepäraseid seksimänge, kirjutab Bild.

Ajaleht otsis preestri üles ja näitas talle fotosid. Esialgu eitas Volker Z. kõike ja tema profiil kadus foorumist. Vahepeal sekkus aga Esseni piiskopkond. Laupäeval toimus jutuajamine Volker Z.-i ja piiskop Franz-Josef Overbecki vahel. Tulemus: Volker Z. lahkub ametist, lõpetab missade pidamise ja jätab ka muu kirikliku tegevuse.

„Me leidsime, et ta peab tsölibaadiküsimuse endale uuesti selgeks tegema. Et ennast ja kirikut kaitsta, paneb ta oma ameti maha. Juriidiliselt pole ta ühtki kuritegu toime pannud. Ometi vastutan ma piiskopina piiskopkonna, oma kaastöötajate ja koguduseliikmete ees,” ütles piiskop Overbeck Bildile.

Esmaspäeval tuli ilmsiks veel üks sarnane juhtum. Töölt kõrvaldati Paderborni peapiiskopkonna 42-aastane preester. Bad Driburgi jumalasulane oli internetifoorumi Sexkontakte aktiivne liige ja korraldas väidetavalt Dortmundis homopidusid.