Ströbele ütles Saksa telejaamale ARD, et on selge, et Snowden teab palju, ning Ströbele lubas jagada üksikasju üllatusliku kohtumise kohta reedel. Ströbele tõi kaasa ka Snowdeni kirja Saksamaa valitsusele ja liidupeaprokurörile, vahendab Reuters.

Ströbele pani Twitterisse üles foto endast koos Snowdeniga ning ARD näitas pilte nende kätlemisest enne kolm tundi kestnud kohtumist.

„Ta tegi selgeks, et teab palju ja nii kaua, kuni rahvusliku julgeoleku agentuur (NSA) blokeerib uurimist..., on ta valmis tulema Saksamaale ja andma tunnistusi, aga tingimusi tuleb arutada,“ ütles Ströbele.

Päev varem kohtusid USA ja Saksamaa julgeolekuametnikud Washingtonis, et püüda lõdvendada pingeid, mille põhjustasid teated, et NSA kuulas pealt Merkeli telefonikõnesid.

74-aastane Ströbele kuulub Saksa parlamendi kontrollkomiteesse, mis jälgib luureagentuuride tegevust.

Saksa parlamendis toimub 18. novembril eriistung, kus pealtkuulamist arutatakse, ning rohelised ja vasakerakond on nõudnud avalikku küsitlemist, kus tunnistaks teiste hulgas ka Snowden. Ströbele ütles Snowdenile, et ta võiks anda tunnistusi Moskvast.

Vasakpoolsete fraktsiooni juht Gregor Gysi on öeldnud, et Saksamaa peaks võtma Snowdeni oma tunnistajakaitseprogrammi, et ta saaks komitee ees esineda.

Ströbele on hariduselt jurist ning on kunagi kaitsnud Saksamaa vasakäärmusliku Baader-Meinhofi rühmituse liikmeid.