Buschkowsky arvates ei näe poliitika sisserännet Ida-Euroopast kui integratsiooniprobleemi, kirjutab ajaleht Die Welt. „Nad on Euroopa Liidu liikmed ja me peame vaatama, kuidas me nad integreerime, kui nad siia tahavad jääda. Et „uuele integratsiooniprobleemile“ reageerida, peavad linnad rohkem raha eraldama“, ütles Berliini linnarajooni Neuköllni linnaosavanem Buschkowsky.

Saksamaa suurtel linnadel olevat nüüd suur väljakutse. Sisserännanud perede lastel on õigus kooliharidusele. Neuköllni linnaosavanema sõnul vajavad koolid rohkem õpetajaid, kellel on vastavad keeleoskused ning võimalusi kirjaoskuse edendamiseks.

Poliitik mõistab ka sisserändajate põhjusi. „Pärast ELi laienemist leidub väga palju inimesi, kes väga rasketes oludes nii Bulgaarias kui ka Rumeenias elavad ning seal ennast mingil määral allasurutuna tunnevad. Et nad teele asuvad ning paremat elu tahavad, on kõige tavalisem, mida igaüks meist teeks“, rääkis ta.

Põhja-Rein-Vestfaali liidumaal asuvas linnas Duisburg on sisserännanud bulgaarlaste ja rumeenlaste arv umbes 4000. Dortmundis on sarnane olukord nagu Berliinis. Ka seal otsitakse ülerahvastatud eluruumidele, hooletusele ning koolis mittekäivatele lastele lahendusi.