Nimelt neljapäeval ütles Merkeli CDU partei liige, et on häbiväärne hävitada lasanjet ja teisi valmistatud tooteid. "Need on kõrgkvaliteetsed Saksamaal valmistatud road, mitte tervist kahjustav toit," ütles poliitik. Parteiliikme sõnul peaks valmiseined andma hoopis organisatsioonidele, kes tegelevad vaeste ja kodututega, kirjutab BBC News.

Opositsioon on CDU ja arenguministri idee hukka mõistnud. Nende arvates on see "absurdne" ning vaeseid inimesi solvav.

Arenguminister Niebel idees midagi absurdset aga ei näe ja lisab, et maailmas kannatab nälja all üle 800 miljoni inimese.

"Isegi Saksamaal on kahjuks inimesi, kellel on majanduslikud raskused ja kes kannatavad toidupuuduse käes. Ma arvan, et me ei saa siin Saksamaal head toitu lihtsalt minema visata," ütles Niebel.

Lihaskandaal algas jaanuari keskpaigas, kui Iiri võimud avastasid muuhulgas Tesco ja Aldi kaupluseketis müüdud veiseburgerites hobuseliha. Skandaal on löönud laineid üle Euroopa ja paljastanud keerulised tarneahelad, poodidest on eemaldatud miljoneid veiseliha sisaldavaid tooteid.

Selle nädala alguseks oli hobuseliha avastatud veiselihatoodetest Inglismaal, Saksamaal, Soomes, Itaalias ja Hispaanias. Muu liha pähe müüdud hobuseliha on leitud Euroopast juba üle kuue tonni.

Eestis selliseid juhtumeid, kus pakendil oleks valeinformatsioon, veterinaar- ja toiduameti sõnul pole olnud .Ka suuremad kaubandusketid kinnitavad, et nende tooted on usaldusväärsed ning kõik, mis etiketil kirjas, vastab tõele ning Euroopas lahvatanud skandaal müüginumbreid mõjutanud pole.